Så får du som vårdpersonal bättre arbetsvillkor

Många läkare och sjuksköterskor väljer att arbeta för bemanningsföretag istället för regionerna. Det beror främst på att det finns en önskan om att själv få bestämma arbetstiderna. Sedan lockar de högre lönerna många.

Oavsett om du är läkare, sjuksköterska eller undersköterska tar inte regionerna hand om sin personal. Trycket på vården är stort och det innebär att den fastanställda vårdpersonalen får slita hårt. Många orkar inte och säger upp sig. Om du är en av dem som vill ha bättre lön, hälsosammare balans och fördelaktigare arbetsvillkor ska du gå in på curaliv.se och läsa mer. Oavsett vilken roll du har inom vården kan Curaliv erbjuda dig attraktiva uppdrag på den ort du önskar med en bra lön. För dig som inte vill kuska runt i Sverige är det möjligt att arbeta på ett ställe.

“Det handlar om att man vill få ihop sin vardag, sin fritid och sitt familjeliv.” Läs mer här

Bemanningsföretagen ser en större efterfrågan

När du arbetar åt ett bemanningsföretag är det viktigt att välja ett bolag som erbjuder tjänstepension. Att titta noggrant på villkoren är också en bra idé. Den stora fördelen med att jobba inom bemanning är att du har en mycket större frihet att välja dina arbetstimmar. Även om regionerna är motsträviga mot inhyrd personal är trycket hårdare än någonsin, efterfrågan på bemanningsanställda är stor. Det är svårt att hitta bra vårdpersonal idag och därför är personal som bemanningsföretagen erbjuder attraktiva för vårdinrättningarna. Att kostnaderna för inhyrda läkare och sjuksköterskor har ökat är ett tecken på att den typen av personal behövs det mer av.